Skip Navigation Links


Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol Şifremi Unuttum


 

Karşıt Akışlı 313

  Karşıt akış  Hava akımlarının plaka yüzeylerinde birbirlerine paralel, fakat, zıt yönlerde aktığı reküperatörlerdir. Genel hatları ile altıgen yapılı plaka yüzeylerindeki hava akış yönleri ve daha uzun akış mesafeleri sonucu, çapraz akışlılara oranla daha yüksek verimlidirler. Bu üstünlüklerine karşılık hava akımlarına karşı daha yüksek direnç yaratmaları negatif yönleridir. Altıgen yapılı zıt akışlı reküperatörlerde: Ölçüler, verimlilik ve basınç düşümleri tam olarak optimize edilmiştir ve kullanıcılara 100 Pa ~ 300 Pa basınç düşümü aralığında %75 ~ %93 ısıl verimlilik  sağlarlar. Plaka malzemeleri çapraz akışlılarda olduğu gibidir, aşağıda da açıklanmıştır.

 

Recuperator tesislerinde 5 yıl süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılan "L" serisi karşıt akışlı reküperatörler %100 özgün dizayn olarak hvac sektörünün kullanımına sunulmuştur. AB menşeili olarak hvac pazarına giren ürün karşıt ve laminer  akışlı yapısı ile özellikle düşük hava hızlarında yüksek ısıl verimlilik sağlayacak şekilde geliştirilmiştir.  7 ayrı plaka boyutunda 50~500 mm arası plaka bloğu ölçülerinde üretilirler. Tek reküperatör kullanılması durumunda, 200 Pa ~ 250 Pa basınç düşümü aralığında 2500 m³/h hava debisini %80 ~ %90 verimlilikler ile desteklerler.  Hava basınç düşümü ve uygun verimlilikler  elde edilebilmesi açısından 2.5 m/sn ve daha düşük hızlarda  kullanımları önerilir. Modüler kullanımları mümkün olan "L" serisi reküperatörler seri, parelel ve karışık akıçlı olarak ta bağlanabilirler ve kullanılabilirler.

 

  Malzeme   Reküperatörlerin plaka malzemesi yüksek iletkenlikli aluminyumdur. Tüm seriler için genel olarak bakıldığında plakalar, plaka ölçülerinin büyüklüğüne de bağlı olarak, 0.10 mm ~ 0.20 mm kalınlığa sahip aluminyum, ön boyalı aluminyum malzemeler kullanılarak üretilir. Plakalar, özel malzeme alaşımları ve yüzey şekilleri sayesinde üstün mukavemet özelliklerine sahiptir. Aşırı olmayan korozif ortam uygulamaları için epoxy boyalı aluminyum folyo ile üretilmiş reküperatörler, aşırı korozif ortamlar için özel alaşımlı alüminyum lar kullanılır. Korozyon dayanımlı standart model reküperatörlerin çalışma sıcaklıkları 100 °C ye kadardır. endüstriyel uygulamalarda bu sıcaklık 650 ºC ye kadar çıkarılabilmektedir. Yüksek sıcaklık uygulamaları için yapılacak seçimler konusunda mutlaka Firmamız teknik kadrosundan görüş ve onay alınması gereklidir.

 

   Kritik parametreler  Reküperatörler üzerinde ve devreler arasında 200 Pascal basınç farkında nominal hava debisinin %1  oranında kaçak meydana gelebilir. Hesaplamalar sırasında reküperatör hava geçiş kesitindeki hava hızının 3.0 m/sn aşmaması önerilir. Bununla beraber iki hava akımı devreleri arasındaki basınç farkının da 800 Pascal değerini aşmaması gerekir. Aksi halde plakalar üzerinde kalıcı deformasyon riski vardır. Bu bilgiler ışığında iki hava akımı arasındaki debi farkının %50 den az veya çok olmaması kalıcı deformasyon riski açısından ikinci önemli parametredir.

 




Ek Dosyayı indir
 

Skip Navigation Links Eşanjörler

İM  Makina sanayi ve ticaret limited şirketi.
Ofis : 1203/7 St. No:3/D Ege Ticaret Merkezi, Yenişehir-İzmir/TÜRKİYE
Tel : 90-232-4581403 , 4699443  /  Faks : 90-232-4583273


tasarım ve programlama deltawebsistem