Skip Navigation Links


Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol Şifremi Unuttum


 

VOC İndirme Tekerleri 275


Egzost havasının temizlenmesi

Hedef, egzost havası içindeki “VOC” uçucu organik maddelerin tutularak atmosfere salınmaksızın zararsız hale getirilmesidir. Büyük çoğunlukla endüstriyel (cilalama, boyama, kaplama, kurutma,….vs) proseslerden çıkan egzost gazlarının içindeki VOC bileşenlerinin tutulması şeklinde gerçekleşir. Tamamen çevrenin korunması ile ilgili yasaların öngördüğü şartların sağlanması ve prosedürlerin yerine getirilmesi şeklinde gerçekleştirilir.  R: Scheuchl GmbH egzost havasının temizlenmesi için her projeye uygun farklı uygulama metodları geliştirir ve sistemler üretir. VOC’ların tutulması için uygulanacak işlemler teknik açıdan en uygun, ekonomik açıdan ise en ucuz olacak şekilde seçilir.  Egzost havasının tam olarak temizlenebilmesi, bu temizlik yapılırken gerekli olacak şartların sağlanabilmesi için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir:

   Uçucu organik maddelerin solventlar ile eritilmesi, belirli özel maddeler ile oluşturulmuş adsorbent yüzeylerde tutulması ve bunlara döngü sağlayan döner tekerlek kullanımı,

   Uçucu organik madde yapısına göre en verimli şartlandırmayı sağlayacak oksitlendirme veya katalitik oksidizasyon metodları,

  Tüm kirletici maddeleri katalitik oksitlenmeye zorlayarak uçucu halden çıkarıp yakalamak,

  Tüm kirletici maddelerin yakılmasını sağlayarak,

  Her türlü yoğuşturma tekniklerini kullanarak kirleticilerin egzost havası içinden indirilmesini sağlamak…  

 

Enerji geri kazanımı ve CO2 tutulması

 

RS. Scheuchl GmbH Firması yetmişli yılların başında endüstriyel ısı geri kazanım konusu ile ilgilenmeye başlayarak ilerleyen süreçte bu konuda uzmanlaştı. Yıllar içinde edindiği derin know-how ile aşağıdaki ürün gamına ve uygulama yelpazesine ulaştı :

 

   500 °C ye çalışma sıcaklıklarına kadar kullanılabilen yüksek sıcaklık ısı geri kazanım tekerlekleri,

   Boya kabinleri ve tünelleri için geliştirilmiş özel uygulama tekerlekleri ve prosesleri,

   Tekstil endüstrisinin birçok aşamasındaki farklı atıkların ısılarının geri kazanılmasına yönelik prosesler ve ürünler,

   Kimya endüstrisinin birçok aşamasındaki farklı atıkların ısılarının geri kazanılmasına yönelik prosesler ve ürünler,

  İlaç endüstrisinin birçok aşamasındaki farklı atıkların ısılarının geri kazanılmasına yönelik prosesler ve ürünler…

 

Proses egzostlarındaki ısının geri kazanılması özel ısı tekerleklerine olan ihtiyacı arttırmaktadır. Bu nedenle RS. Scheuchl GmbH, farklı prosesler için farklı “Scheurutherm” ısı tekerleklerini geliştirmiştir. Scheurutherm ısı tekerlekleri her proje için, o projenin karakterine uygun olarak  farklı özelliklerde üretilir. Bu tekerlekler Almanya’nın Ortenburg şehrinde kurulu modern tesislerde üretilir. Modern tesisler ve ileri teknoloji üretim imkanı her türlü uygulama için her türlü ısı tekeri üretimini mümkün kılar. Yüksek kalite standartlarında üretilen ürünler projenin gereklerini tam olarak yerine getirir.

 

Çalışma şekli

 

Scheurutherm ısı geri kazanım eşanjörleri rejeneratif yapıda, silindirik yapılı bir döner matriks ve taşıyıcı çerçevesinden oluşur.  Döner matriks, ince alüminyum şeritten ve hava akışını sağlayacak sinüzoidal kanallar oluşturacak şekilde form verilmiş gözenekli bir yapıdadır. Döner matriks yani dolgunun bir tarafında dönüş havası, diğer tarafında ise taze hava, zıt yönlerde hareket etmek üzere akar. Bu akış sırasında dönüş havası içindeki ısı-enerji döner dolguya depolanır. Dönmenin devamı ile taze hava tarafına geçen ısı depolamış dolgu, taze havayı ısıtmaya-soğutmaya başlar. Hava akımının taşıdığı termodinamik özelliklere ve dolgunun özelliklerine bağlı olarak nem aktarımı da mümkün olabilir. Büyük debilerde hava çevrilmesi zorunlu olan endüstriyel uygulamalarda Scheurutherm eşanjörleri büyük oranda ısının geri kazanımını sağlarken önemli miktarda CO2 emisyonlarının azaltılabilmesine olanak sunarlar.

 

Bakım

 

Müşteri tercihleri ve proses gereklerine göre özel olarak üretilen Scheurutherm döner tip ısı tekerleklerinin çalışma şartlarına adptasyonu mükemmeldir. Biz üretici olarak müşterilerimize, ısı tekerleklerimizin imalatı, inşaatı, yerleştirmesi, devreye alınması ve bakımları konusunda her türlü desteği sağlamayı garanti ederiz.





 

 

 

 
Ek Dosyayı indir
 

Skip Navigation Links Eşanjörler

İM  Makina sanayi ve ticaret limited şirketi.
Ofis : 1203/7 St. No:3/D Ege Ticaret Merkezi, Yenişehir-İzmir/TÜRKİYE
Tel : 90-232-4581403 , 4699443  /  Faks : 90-232-4583273


tasarım ve programlama deltawebsistem