Skip Navigation Links


Kullanıcı Adı:
Şifre:
Üye Ol Şifremi Unuttum


 

Vapobloc 269


 Sağlıklı iç mekan ve yüksek konfor şartları için VAPOBLOC

Kış ayları boyunca insanların %90 zamanı kapalı mekanlarda geçer. Isıtılmış oda havası boğaz ve cilt kuruluğu yaparak, gözlerde yanma ve batma etkileri ile insan konforunu bozar ve rahatsız eder. Bu olumsuzluklar Polybloc Firmasının Vapobloc ürününün kullanılması ile kolayca ortadan kaldırılabilir. Özel dizayn edilmiş bu ısı değiştirici atık havanın içindeki nem ve ısıyı taze havaya aktarırken içerideki koku oluşumu, bakteri üremesi, mantar gelişimi gibi olumsuzluklara izin vermez.  Vapobloc; hastane, okul, konut ve apartman daireleri gibi insanların ihtiyaç duyduğu hassas bölgelerde konforun ve sağlık şartlarının sağlanması için ideal bir üründür. Özel geliştirilmiş nano teknoloji ürünü copolimer membran, atık hava içindeki nemin ve ısının birlikte taze hava içine taşınımını sağlar. Membran üzerinde herhangibir delik olmamasına karşılık rağmen, su buharı molekülleri, kısmi buhar basınçları farkı sayesinde membran içinden geçebilir. Ancak partiküller herhangi bir buhar basıncına sahip olmadıkları için membranı geçemez.

 Soğuk kuzey iklimlerinde
Kış ayları boyunca insanların zamanının %90 bölümü kapalı mekanlarda geçer. Isıtılmış kapalı mekanlardaki kuru hava, cilt ve gözlerde yarattığı olumsuzlular ile insanın yaşam konforunu bozar.  Ploybloc’un Vapobloc ürünü ile bu olumsuzluklar kolayca önlenebilir. Özel olarak geliştirilmiş bu nano teknoloji ürünü eşanjörler nem ve ısı transferini birlikte gerçekleştirerek, dönüş havasından geri kazanılan nem ve ısıyı dışarıdan alınan taze havaya aktarırlar. Bu işlem sırasında mikrop, koku, bakteri, toz veya diğer konfor bozucu unsurların taşınması önlenir. Böylece konut, ofis, hastane, okul ve benzeri insan yoğunluklu mekanlarda yüksek konfor şartları, düşük enerji giderleri ile sağlanır. Özel geliştirilmiş polimer membran, dönüş havası içindeki ısı ve nemi yüksek verimle tutarak taze hava içine aktarır.olmamasına karşılık, su buharı molekülleri, kısmı buhar basıncının etkisi ile membrandan geçebilir.

 Sıcak tropikal iklimlerde
Aşırı sıcak tropik iklim bölgelerinde taze havanın soğutulması ve neminin alınması yüksek maliyetler ve enerji giderleri gerektirir. Bu işlemler için birçok iklimlendirme uygulamasında çapraz kirlenme ve hijyen kuralları gereği ısı tekerleklerinin kullanımı mümkün olmaz. Böyle durumlarda çare, Polybloc’un Vapobloc ürünüdür. Özel geliştirilmiş nano teknoloji ürünü membran ile dönüş havası içindeki nem ve ısı taze hava içine aktarılır. Membran hava içindeki koku, mikrop, bakteri ve tüm zararlıların taze hava içine aktarımına izin vermez. Böylece insan odaklı tüm iklimlendirme uygulamaları için olabilecek en yüksek konfor şartlarına en düşük maliyetler ile ulaşılır. Özel geliştirilmiş polimer membran, dönüş havası içindeki ısı ve nemi yüksek verimle taze hava içine aktarır.

 Vapobloc entalpik reküperatör seçimleri için Polybloc Firmasının geliştirdiği Winpoly yazılımı kullanılır. Bu yazılım, www.polybloc.com web sayfasından indirilebilir. Yazılım da aynen ürünün kendisi gibi özel olarak geliştirilmiş ve sonuçları test edilmiştir. Vapobloc entalpi reküperatörleri  05, 06, 08,10, 12 ve 16 modeller altında ve her biri 5 ayrı plaka aralığı opsiyonu ile üretilirler. Membranlar alüminyum plakalar desteği ile yerleştirilir. Aluminyum plakalar, reküperatöre sağladıkları rijidite yanında  aynı zamanda duyulur ısı transferine de katkı sağlarlar. %60 duyulur ısı verimliliği yanında %40 gizli ısı-nem verimliliği ve 300 Pascal basınç düşümü optimizasyon değerleri olarak alınabilir.

  Vapobloc membranın geçirgenlik değerleri aşağıdaki gibidir :
    -  Hava geçirgenliği
       KPascal basınç farkı başına, 1 daikika süre içinde ve 1 cm² yüzey alanından 0.05 cm³ hacminde hava geçebilir. 0.05 cm³/cm²●dak●KPa
 
  -   Su buharı geçirgenliği
 
      1 m² yüzey alanından, bir gün süresince 28 kg su buharı geçebilir.  28 kg/m²●gün





 

 

 

 
Ek Dosyayı indir
 

Skip Navigation Links Eşanjörler

İM  Makina sanayi ve ticaret limited şirketi.
Ofis : 1203/7 St. No:3/D Ege Ticaret Merkezi, Yenişehir-İzmir/TÜRKİYE
Tel : 90-232-4581403 , 4699443  /  Faks : 90-232-4583273


tasarım ve programlama deltawebsistem